Hattens dag på lördag 6/8. Såhär gör du när du ska bära hatt!

På lördag, den sjätte augusti är det dags för 2016 års “Hattens dag”. Därför tänkte jag nu i ett blogginlägg dela med mig av mina egna tankar, reflektioner och erfarenheter om -, och av just hatten. Vilken hatt som är min favorit, hur jag tänker när jag bär hatt och hur jag ser på hatten som fenomen.

Hatten av mina vänner.

 

Hatten är ett fantastiskt trevligt plagg som fyller en bra funktion när solen ligger på. Man ser dessutom väldigt elegant ut. Vill du bära hatt så är det bara att köra. Somliga tänker nog “vad kommer min kompis att tänka om jag dyker upp i en hatt istället för kepsen bak och fram”. Vill du bära hatt så KÖR!! 

Det finns väldigt många olika typer av hattar. Den hatt jag skulle föreslå att du bär om du har en ullkostym på dig är en vit panamahatt som du ser på bilden. En hatt kan vara väldigt dyr och väldigt billig.

 

Vi fokuserar på kvalité när vi köper våra hattar. Självklart kan du köpa din hatt på ett stånd i Thailand med oftast är den gjort av papper vilket innebär att livslängen på en sådan hatt inte är lika lång som en kvalitetshatt. Men bär du inte hatt så ofta så är det självklart okej. En vävd panamahatt gjord av fiber från jiipijapapalmen är absolut det bästa. En panamahatt i bra kvalitet ska du kunna rulla ihop i resväskan utan problem.  Satsa på en hatt för ca 1500-2000 kr. Ju dyrare hatt desto tätare är vävningen i hatten.

När du bär hatt så bär du den mitt på huvudet med en liten lutning bakåt så den personen du pratar med ändå får ögonkontakt med dig.

 

Panamahatten härstammar från Ecuador. Hatten fick sitt namn då den såldes till genomresande i kanalen Panama

💼👔

A post shared by SuitUpNorrland 🇸🇪 (@suitupnorrland) on

 

 

Självklart tycker jag att du kan bära hatt i dom flesta tillfällen. Dock ska du komma ihåg att direkt du kommer in i en butik/till ditt sällskap så ska hatten av. Helst innan du kliver innanför tröskeln. Hatt kan du bära på många olika sätt, beroende på vad du bär på övriga delen av kroppen. Kör du helkostym så ska hatten sitta mitt på huvudet och gärna ett brett brätte. (brätte är skärmen på hatten) 

 

👟🌲🌲📸: @lars_joakim #suitupnorrland #nymosommar

A post shared by SuitUpNorrland 🇸🇪 (@suitupnorrland) on

 

 

Hattens dag-evenemanget på Facebook

 

Ha det fint och SuitUp!

Niklas

Niklas

Niklas är Umeås kortaste man i en kritstrecksrandig kostym. Han gillar Lalle Johnsson och bröstnäsdukar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *